Dålig andedräkt. Många vet inte ens om att de har det. Det är också problemet som gör att många får ett sämre självförtroende. Som tur är  finns det mycket vi kan göra för att bli av med. Vi listar hur en med dålig andedräkt blir av med det!

1. Borsta tänderna två gånger om dagen

Alla vet om det, men det är faktiskt få som verkligen gör det. Och visst är det lätt hänt att det inte blir av. Har man snoozat lite för länge på morgonen kan det vara svårt att hinna med! Men att ta sig tiden att verkligen göra det varje dag kommer att göra så att du får mindre plack, minska risken för tandsten och göra så att du får en bättre munhälsa!

2. Kom ihåg att flossa efter varje måltid

Att flossa efter varje måltid är också en sådan sak som kommer att utföra underverk för din munhälsa. Det stärker tandköttet och minskar risken för inflammationer och infektioner i munnen.

Det kan hända att du börjar blöda om du inte har gjort det tidigare. Det är i så fall ett tecken på inflammation. Men i sådant fall så är det bara att försiktigt fortsätta att flossa tänderna.

3. Drick mycket vatten

Ofta kulminerar den dåliga andedräkten munnen är torr och det kan därför vara bra att hjälpa munnen att få ett bra saliv-flöde genom att dricka mycket vatten. Vilket gör så att den dåliga andedräkten som ofta kommer från bakre delen av tungan mindre märkbar.

4. Drick inte för mycket kaffe

Kaffe må vara guds gåva till människan och vi är nog många som helst dricker kaffe ett par koppar varje dag. Men det kan vara en bra idé att dra ned på kaffedrickande, koffein kan nämligen dra ned salivproduktionen och därmed torra ut munnen. Det här leder sedermera till en dålig andedräkt – det kan exempelvis vara bättre att dricka en kopp tea under lunchen eller middagen!

5. Använd en bra tandborste

Dra nytta av teknologin vad gäller munhälsan. Det har nämligen gjorts stora framsteg sedan den manuella tandborsten som uppfanns för väldigt, väldigt längesedan. Vi rekommenderar därför att du använder en eltandborste, den kan nämligen på en minut göra upp till fler borstningar än vad den manuella tandborsten gör på en hel månad. De tar även bort mer plack och kan lättare rengöra mellan tänderna.

Läs mer: